понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Најмалку 96 жртви во меѓуплеменски судири во Нигерија

nigerija boko haram

Последни вести

Најмалку 96 лица го загубија животот во меѓуплеменски судири во централна Нигерија.

Според некои информации пастири од муслиманското племе Фулани нападнале неколку села со христијанско население, кое се занимава претежно со земјоделство, во државата Бенуе.

Муслиманите се мнозинство во северниот дел на најнаселената африканска држава, а христијаните се мнозинство во јужниот дел на Нигерија. Централните области се со мешовито население.

Најчитани вести