Свет

Најмладиот убиен џихадист во Сирија имал само 13 години

Најмладиот убиен џихадист во Сирија имал само 13 години

Абу Бакр ал-Фаранзи е 13-годишно момче од Франција се смета за најмладиот член на Исламската држава, кој воедно се борел и загинал во Сирија.

Загинатото момче било родено во  Стразбур, а било убиено при напад на силите на владата на граничниот пост крај Хомс, објави Дејли Меил.

issi-dete1