Македонија

Најмногу дожд во Пожар

Најмногу дожд во Пожар

Најмногу дожд, 54 литри на метар квадратен, во изминатото деноноќие наврна во Пожар,  по што следат Пожаране со 25 литри, Берово со 24, Тетово и Виница со по 20 литри, Лазарополе, Ѓуриште и Маврово 18, информира Упрвата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Во Крива Паланка наврнале 17 литри дожд, во Струмица 16, 14 во Дебар, по 13 литри во Гевгелија и Ѓуриште, 12 во Битола, Крушево, Дојран, 10 Штип, 9 во Охрид и Скопје…

На повисоките планини, пак, е формирана снежна покривка.