четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 58

ФОТО: Кинески научници го создадоа најмускулестото куче

najmuskulestoto-kuce-naslovna

Последни вести

Кинеските научници по пат на генетски инжинеринг го создадоа најмускулестото куче. За таа цел научниците за прв пат се обидоа да направат генетска модификација врз животни.

Научниците создадоа кучиња од расата Випет и Бигл кои имаат двојно поголема мускулна маса, откако избришаа одредени гени.

najmuskulestoto-kuce-1

Кучето мутант…

Најчитани вести