Македонија

Најнови детали за временската состојба

Најнови детали за временската состојба

Вториот бран на нестабилност е по на југоисток во катлановско.

Грмежите во северниот дел на земјата. Поинтензивната нестабилност ќе премине преку централниот и западниот дел на земјата, објавено е на Фејсбук профилот на УХМР.

dozd

Во моментов се работи за слаби врнежи, но со грмотевици и ветер од правец на Скопска Црна Гора.