сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 46

Најсовремена „spec.CT“ гама камера на Институтот за патофизиологија

Министерот за здравство Никола Тодоров денеска го посети Институтот за патофизиологија и нуклеарна медицина каде за првпат во државата е набавена најсовремена spec.CT гама камера, која ќе овозможи многу попрецизна и побрза дијагностика кај пациентите.

gama-5-640x360

Последни вести

Станува збор за прв апарат од ваков тип, не само во јавното здравство туку и воопшто во Република Македонија. Апаратот е набавен во соработка на Министерството за здравство и Медицински факултет – Скопје.

gama-4

gama-3

gama-2

gama-1

Најчитани вести