Македонија

Најсреќниот верник во Битола е Кирил Тодоровски

Најсреќниот верник во Битола е Кирил Тодоровски

Богојавление – Водици во Битола се празнува во сите храмови на пелагониско-преспанската епархија, а Кирил Тодоровски е најсреќниот на Водици во храмот „Пресвета Богородица“ во Битола.

bitola-vodici-640x352

Кирил Тодоровски од Битола денеска на празникот Водици во базенот на храмот на Пресвета Богородица го извлече светиот крст. Тодоровски доби пригодни подароци од храмот Пресвета Богородица и преспанско – пелагониската епархија.