сабота, 19 август 2017  |  Вести денес: 33

Најстарото училиште во општина Аеродром ќе добие целосно нов објект

Најстарото основно училиште во општина Аеродром „Димитар Македонски“, ќе добие целосно нов објект. Досега ова училиште беше сместено во монтажен објект подигнат уште во далечната 1964 година.

училиште

Поврзани вести

Заменик министерот за образование и наука Спиро Ристовски, соопшти дека веќе е објавен тендер за изградба на целосно нов објект и се очекува наскоро да биде избран изведувачот.

Градоначалникот на општина Аеродром Ивица Коневски, истакна дека изградбата на нов објект на местото на ова училиште е од витално значење за основците од населба Лисиче, кои по неколку децении ќе добијат училиште од цврста градба.

uciliste a

Коневски посочи дека новото училиште ќе ги задоволи сите неопхопдни услови за современа и непречена настава.

Најчитани вести