Секс

Најважната техника која мажите треба да ја применуваат во кревет

Најважната техника која мажите треба да ја применуваат во кревет

Одложување или контролирање на оргазмот е техниката преку која мажот намерно го продолжува сексуалниот чин во корист на својата партнерка. Со други зборови, тоа е нешто што секој маж би требало да го прави, ако на неговата партнерка и е потребно повеќе време за доживување на оргазам.

Многу мажи без размислување доживуваат оргазам, најчесто по две минути од почетокот на сексуалниот однос, и се вртат на другата страна, оставајќи ја својата партнерка незадоволна.

За да не дојде до забуна, тука не станува збор за прерана ејакулација со која многу мажи имаат проблем, бидејќи тоа е незгоден проблем, но поправлив, за кој секоја жена би требало да има забирање.

par-1407251942-43604

Голем број на мажи доживуваат оргазам по неколку минути пенетрација и сметаат дека тоа е доволно, но прашањето е што вашата партнерка има да каже на сето тоа.

Секоја жена има свои преференци, но ако неа 2-3 минути не и се доволни (не зборуваме за сексот на брзина и не се работи за ситуации кога сте уморни), што би требало мажите да знаат и направат е да ја применуваат техниката на одложување на оргазам.

seks-1393871803-28950

Техниката е едноставна, кога мажот ќе почувствува дека е близу да го доживее врвот, треба да престане на кратко, а потоа повторно да продолжи. Ова треба да го направи неколку пари.

par-1393762304-28746

Нема полошо нешто од себичен партнер кој мисли само на своето задоволство. Сексот би требало да биде забава за двајца, така да двајцата партнери да уживаат и бидат задоволни. Освен тоа, не е се во пенетрацијата. Многумина забораваат на важноста на предиграта која многу жени ја ставаат на прво место, а нивните партнери ја игнорираат.