Македонија

Најзагадено во Лисиче и Тетово

Најзагадено во Лисиче и Тетово

Утрово најзагадено во скопско Лисиче и Тетово. Измерени се концентрации на ПМ10 честичките од 185 микрограми во Лисиче и 125 во Тетово.

Мерните станици во Карпош регистрираа 109 микрограми, кај Ректоратот 106, во Гази Баба 104 и Велес 70.

Во текот на ноќта се регистрирани повисоки концентрации од утринските. Во Лисиче се измерени 591 микрограми, 336 во Тетово, 314 во Гази Баба, 269 кај Ректорат, во Центар 244, во Карпош 238, во Кичево 171, во Кавадарци 166 и Миладиновци 159.