вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 2

Намален бројот на разводи во Македонија

razvodi

Последни вести

Во првото тримесечје од годинава во Македонија се склучени 2.643 бракови што е намалување за 5,2 проценти во споредба со истиот период минатата година, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Намалување е евидентирано и кај разводите. Бројот на разеведени бракови е помал од лани за 4,3 проценти и изнесува 551.

 

Најчитани вести