недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 34

Намален приливот на бегалци во земјава

begalci

Последни вести

Последните денови континуирано се намалува бројот на бегалци кои од подрачјата зафатени со воени дејствија пристигнуваат во Прифатниот центар во Гевгелија.

Од регионалниот центар за управување со кризи во Гевгелија денеска информираа дека изминативе 24 часа биле евидентирани само 610 мигранти од Сирија, Авганистан и Ирак и оти во моментот во кампот има 260 мигранти и околу педесетина чекаат на грчка територија кај котата на граничниот камен 59.

Релативно мирната состојба во и околу ПТЦ Гевгелија се користи за продолжување на почнатите активности за изградба на нови тоалети и сушална за алишта, за поставување изолација на куќарките, а профункционира и поставениот рефлектор за осветлување на паркингот пред кампот.

Најчитани вести