Македонија

Намалена видливоста на повеќе патни правци поради маглата

Намалена видливоста на повеќе патни правци поради маглата

Сообраќајот на сите патишта во земјата се одвива без забрани, по наместа влажни коловози.

Појава на магла има на патните правци Куманово-К.Паланка вид. 50-100м. , Куманово-Св.Николе вид. 20-30м. , Куманово-Скопје вид. 50-100м. , Тетово-Скопје вид.10-15м. , Тетово-Гостивар 20-30м. , Тетово-Јажинце вид. 10-15м. , Тетово-П.Шапка вид. 50м. , Штип-Радовиш вид. 30м. , Штип-Неготино вид. 30-50м. , Штип-Велес вид. 30м. , Велес-Скопје вид. 50м. , Скопје-Велес вид. 50-100м. , Велес-Неготино вид. 30-50м. , Кочани-Виница вид. 100м. , Прилеп-Градско вид. 50м. , како и во Битола вид. 20-30м. , и Ресен вид. 50м..

АМСМ препорачува внимателно управување со возилата и почитување на поставената патна и сообраќајна сигнализација и на делниците кои минуваат низ клисурите и засеците, особено на патните правци Катланово – Велес, Маврово – Дебар – Струга, Демир Капија – Удово, Кочани – Делчево и Берово – Виница, каде е можна почеста појава на одрони.