Магазин

Намалете 3 килограми за 5 дена со суви сливи

Намалете 3 килограми за 5 дена со суви сливи

Диетата со суви сливи е идеална за сите ние кои сакаат во краток временски период да намалат некој килограм.

Оваа диета препорачува внесување од 6 суви сливи по порција кои не снабдуваат со околу 15 грама шеќер фруктоза и глукоза и со околу 25 грама јагле хидрати.

Пример за мени за еден ден диета со сливи

Појадок: 6 суви сливи

Ужинка: една свежа јаболка

Ручек:  варено јајце

Ужинка: повторете го ручекот

Вечера: чаша нискомален јогурт

Треба да се напомене дека оваа диета се препорачува исклучиво за оние кои немаат никакви здравствени проблеми, па затоа консултирајте се со својот доктор пред да поченете да ја применувате.

Со цел диетата да биде што поефикасна, потребна е и физичка активност 15-20 минути дневно.

Доколку се придржувате кон менито, оваа брза диета ќе ви помогне да се ослободите во просек по еден килограм дневно, ефектот ќе го зголемите доколку редовно вежбате.