понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 80

Најголемиот дел од неважечките ливчиња биле гласови за ВМРО-ДПМНЕ?!

Според нашите сознанија, на околу 90 отсто отсто од неважечките ливчиња заокружени бил бројот 1 за коалицијата „За подобра Македонја“ предводена од ВМРО-ДПМНЕ.

неважечки

Поврзани вести

Вкупно 38.712 неважечки ливчиња изброи Државната изборна комисија на овие парламентарни избори или двојно повеќе од изборите во 2014 година. Енормно повисокиот број отвора сомнеж за можна злоупотреба, а според нашите информации на околу 90 отсто од вкупниот број неважечки ливчиња гласот бил даден за ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата.

Дел од ливчињата подоцна биле пречкртувани со цел да бидат поништени. Разликата во конечната бројка меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ ќе беше далеку поголема доколку овие гласови биле регистрирани како регуларни.

nevazecki-livcinja

За потсетување, од 99,70% обработени гласови во ДИК, ВМРО-ДПМНЕ со Коалцијата освои 452.709 гласови или 38,06 отсто, а за СДСМ гласале 436.469 гласачи, или 36,69 отсто.

Ова се резултатите од обработените гласачки места во сите шест изборни единици, без гласовите од дијаспората.

Најчитани вести