Македонија

Наместо свеќа, запалила петарда – радовишанка остана без прсти

Наместо свеќа, запалила петарда – радовишанка остана без прсти

Тешка несреќа доживеа млада радовишанка. Таа поради палење на петарда остана без прсти.

Краткотраен прекин на струја, ја остави без дланка 19-годишната девојка. Во темното, таа наместо свеќа запалила патарда која и експлодирала во раката

-Без неколку прсти таа е донесена во Штипкста клиничка болница, но оттаму итно е препратена на Клиниката за пластична хирургија во Скопје. Прогнозите за спас на нејзината дланка не се добри и можно е таа целосно да го загуби овој дел од раката, пренесе Нова Македонија.

Инаку, петардите биле набавени ден претходно и наменети за прослава на Сурова, но наместо забава тие на радовишанката и донеле траен инвалидитет.