Македонија

Нападите на СДСМ кон бранителите нема да ги деморализира безбедносните сили

Нападите на СДСМ кон бранителите нема да ги деморализира безбедносните сили
Министрите на СДСМ поднесоа оставки

На денешната прес-конференција СДСМ ги нападна безбедносните структури и бранителите отворајќи нови теми.

Во состојба каде има изгледи за можна дестабилизација, нешто на кое експертите предупредуваат уште од почетокот во контекст на спроведувањето на сценариото на Зоран Заев чија јасна цел е создавање на криза, тој денеска на странските центри им испорача уште една работа, на прес-конференција ги нападна безбедносните структури и бранителите отворајки нови теми, пишува Курир.

Иако е јасна и видлива целта, сепак бомбата на Заев нема да влијае на деморализирање на безбедносните сили. Сепак државата има безбедносни структури кои се на полно ниво на задачата, докажувајки го тоа во многу наврати. Премиерот Никола Груевски денеска од Охрид порача дека институциите ќе делуваат решително и одлучно на провокациите.