Крими хроника

Нападната болничарка пред кочанска гинекологија

Нападната болничарка пред кочанска гинекологија

Кочанската полиција поднесе кривична пријава против В.К. (25) од Кочани поради насилство.

Нападот се случил на 19 март годинава, кога на скалите пред Одделението за гинекологија во Општа Болница Кочани, пријавениот без причина и повод почнал да ја навредува и да упатува закани по животот на болничарката С.С. (43).Во еден момент удрил во стаклото, кое се скршило и едно парче од истото се закачило над десната слепоочница на С.С., нанесувајќи и расекотина.