Свет

Напаѓачи во Венецуела ликвидираа 11 луѓе меѓу кои тројца тинејџери

Напаѓачи во Венецуела ликвидираа 11 луѓе меѓу кои тројца тинејџери

Напаѓачите им наредиле на жртвите да излезат од своите домови и веднаш ги ликвидирале. Побегнале од местото на злосторството со автомобили и моторцикли.

Невладини организации наведуваат дека степенот на криминал во Венецуела расте бидејќи економијата во државата е во рецесија поради цената на нафтата. Се истакнува дека бројот на убиства во Венецуела е како во држава во војна. Владата негира и наведува дека тие цифри се многу помали отколку што тврдат од НВО.