Свет

Напаѓачот од Лондон е 19-годишно момче со африканско потекло

Напаѓачот од Лондон е 19-годишно момче со африканско потекло

Полицијата во Лондон на местото на новиот терористички напад во Лондон пристигнала околу 22:30 часот, кога со електрошок бил совладан напаѓачот.

Според првичните информации станува збор за 19-годино момче со африканско потекло, за кое има потврди дека имал ментално заболување.

Билансот е една жртва и 5-мина повредени.