сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 2

Напишаната емоција има поголема тежина од кажаната

Кога пишуваме имаме можност да го кажеме токму тоа што го мислиме и чувствуваме, да го составуваме текстот внимателно бирајќи зборови, кои ќе ги изразат нашите чувства.

Напишаната емоција има поголема тежина од кажаната

Напишаната емоција има поголема тежина од кажаната

Последни вести

Што мислите, кои зборови во љубовта се посилни, изговорените или напишаните? Еве што вели науката…

Можете телефонски да и изјавувате љубов на девојката по сто пати дневно, но доколку никогаш не сте и напишале писмо или мејл, сте згрешиле.

Предноста на пишаниот пред изговорениот збор ја утврдиле и научниците од Универзитетот во Индијана врз основа на истражувањето, во кое студентите добиле страсни електронски пораки и говорни пораки. Емотивното возбудување на испитаниците било значително поголемо во првиот случај.

Кога пишуваме имаме можност да го кажеме токму тоа што го мислиме и чувствуваме, да го составуваме текстот внимателно бирајќи зборови, кои ќе ги изразат нашите чувства.

Личноста, која чита има доволно време да ги сфати сите информации, кои во разговорите често пати се губат и затоа напишете, па дури и само електронска порака. А секако можете да напишете и љубовно писмо, кое било и ќе биде еден од најромантичните гестови.

Најчитани вести