Спорт

Напредок од три места на ФИФА ранг листата

Напредок од три места на ФИФА ранг листата

Резултатите на нашата фудбалска репрезентација се толку слаби последниве години, што секаков напредок на ФИФА листата е среќна околност за нас.

Македонија за еден месец напредуваше од 108-та на 105-та позиција, на листата на најдобро рангирани репрезентација во светот. Овој напредок се должи пред се на нерешениот исход на дуелот со Австралија, кој беше одигран неодамна во Скопје.

На најновиот рангкинг, Антига и Барбуга е сега зад нас, додека пак со подобар рејтинг се селекциите на Боцвана и Јордан.

На врвот, Шпанија се врати во Топ 10, додека пак таму нема место за Франција. Водечка е Германија, пред Аргентина и Белгија.