сабота, 25 март 2017  |  Вести денес: 24

НАСА вработува – Ги ислопнувате ли условите?

НАСА објавила дека бара астронаути, при што е откриено дека многу од работие во кои верувале луѓето, воопшто не се вистина.

НАСА вработува - Ги ислопнувате ли условите?

НАСА вработува - Ги ислопнувате ли условите?

Поврзани вести

Многумина како деца сонувале дека кога ќе порснат ќе станат астронаути. Иако, како што раснеле, таа идеја им се чинела се поневозможна.

НАСА објавила дека бара астронаути, при што е откриено дека многу од работие во кои верувале луѓето, воопшто не се вистина.

Мит: Треба да имате пилотско искуство за да бидете асронаут.

Вистина: Искуството е посакувано, но не неопходно. Од друга страна, ви треба диплома од некој природноматематички или технички факултет.

Мит: Мора да имате совршен вид.

Вистина: Од 2007 година се прифаќаат и лица кои направие ласерско намалување на диоптерот.

Мит: Мора да бидете на одредена возраст

Вистина: Не е поставена граница, па се одбираат кандидати на возраст помеѓу 26 и 46 години. И ви треба најмалку тригодишно искуство во некоја поврзана работа.

Мит: Ви треба воено искуство.

Вистина: Военото искуство е често меѓу астронаутите, но не е услов. Но треба да поминете астронаутски тест на издржливост.

Ако имате се’ што бараат, и планирате да патувате во САД, знајте дека НАСА ќе почне да ги прима новите пријави на 14 декември. Значи имате уште време да размислите и да одлучите.

Најчитани вести