петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 0

Наскоро опрема вредна 113 милиони денари во ГОБ „8 Септември“

gob

Последни вести

Министерот за здравство Никола Тодоров при денешното пуштање во употреба на новиот компјутерски томограф во болницата „8-ми Септември“ најави дека тоа е само дел од опремата планирана за градската болница.

-Ова е само дел од новата опрема што ја набавуваме за Градската општа болница „8-ми септември“. Во тек е набавка на комплетно нова опрема во вредност од 113 милиони денари. Се набавуваат вкупно 90 парчиња опрема со што сериозно ќе се зајакнат сите одделенија на болницата и ќе се направи сериозно обновување на опремата со која располагаат, изјави Тодоров.

Тој дека Градската општа болница „8 Септември“ бележи раст од 20 проценти на околу 60 илјади амбулантските услуги во 2016 година, споредено со 50 илјади прегледи во истиот период во 2015 година.

Најчитани вести