недела, 20 август 2017  |  Вести денес: 21

Наскоро снег во Македонија

Измените во долгорочните прогнози велат дека снегот оваа година ќе ни дојде порано и дека ќе вее неколку дена во серија.

снег

Поврзани вести

Не се очекуваат услови за тој да се задржи на почвата, бар не се до почетокот на декември. Првите врнежи се очекуваат на средина од идниот месец, додека можност да се задржат на почвата дури во првата и втората недела на декември.

Околу новогодишните празници сега за сега се очекува дожд.

Треба да се има предвид дека долгорочните прогнози не се прецизни и податоците од нив треба да се земат со резерва и да се користат само како ориентација.

Најчитани вести