четврток, 20 октомври 2016  |  Вести денес: 52

Наставата во Дебарца ќе почне, штрајк нема да има

OpstinaDebrca-500

Последни вести

Општина Дебрца информира дека наставата во основното образование ќе се одвива во нормални услови во сите единаесет населени места каде што се одржува настава.

-Во врска со најавениот штрајк на  СОНК од разговорот со Претседателката на СОНК во нашето Училиште Ве известуваме дека на одржаниот состанок со наставниците не била подржана одлуката од Раководството на СОНК за одржување на штрајк.Исто така на редовниот состанок пред почетокот на второто полугодие од  учебната година со Директорот на основното Училиште Дебрца беше заклучено дека нема проблеми околу одржувањето на наставата во однос на греење и превоз на учениците, се вели во соопшението од општината.

Градоначалникот според овие заклучоци ги повика родителите во вторник да ги пуштат своите  деца на настава во училиштата.

фото:webohrid

Најчитани вести