недела, 20 август 2017  |  Вести денес: 0

„Натпревар во лежење“ во Црна Гора

Петиот по ред „натпревар во лежење“ ќе се одржи в сабота на 15 октомври во етноселото „Монтенегро“ во црногорското место Горно Брезане. 

лежење“

Поврзани вести

Претходните четири години овој натпревар се одржуваше во август, но оваа година датумот е променет поради парламентарните избори на 16 октомври.

Како што соопштија организаторите, одлуката е донесена со цел да им се обезбеди на натпреварувачите од Црна Гора „да одморат по напорната предизборна кампања“.

Победникот ќе добие награда од 200 евра, а оние кои ќе го освојат второ и трето место, добиваат вечера за две лица во ресторанот кој е спонзор на настанот.

Најчитани вести