Магазин

Научно докажано – пивото помага при несоница!

Научно докажано – пивото помага при несоница!

Научниците уште еднаш го потврдија – хмељот и тоа како помага против несоницата. Тоа подразбира дека и пивото, но во умерени количини и само кога има потреба.

Клиничките испитувања покажale дека хмељот го скратува времето кое е потребно да се заспие и го поправа квалитетот на сонот.

Меѓутоа, експертите предупредуваат, дека со оглед на тоа што хмељот во теорија може да го зголеми нивото на естроген, жените со рак на дојките би требало да го одбегнуваат.