Секс

Научниците дадоа решение: Еве колку време треба да трае сексот

Научниците дадоа решение: Еве колку време треба да трае сексот

Половина час? Десет минути? Колку време би требало да трае сексот. Дали воопшто време што што мажите ќе го издржат во сексот треба да биде фактор според кој ќе се мери успешноста на целата акција?

Во однос на прашањето за тоа колку време треба мажите да издржат во сексот, науката даде бројки, според кои би можеле да се водите во иднина.

За поголемиот дел од мажите сексот трае кратко. Од моментот на пенетрација д оргазам кај мажите не поминува многу време и според поголемиот дел од истражувањата мажите во креветот траат меѓу 4 и 7 минути, а максимално 10. Тоа сепак за поголемиот дел од жените е премногу кратко.

Според експертите вистинската мерка е помеѓу 7 и 13 минути. Според мислењето на сексуалните терапевти, толку треба да трае сексуалниот однос од моментот на пенетрацијата. Седум минути е адекватен, а 13 минути посакуван резултат.