Магазин

Наум Петрески има циста на гласните жици

Наум Петрески има циста на гласните жици

Македонскиот фолк пејач Наум Петрески пред неколку месеци имаше операција на грлото.

Во утрешниот број на весникот Вест тој раскажува за операцијата истакнувајќи дека му била откриена бенигна циста на гласните жици.

Неколку месеци од успешната интервенција, првиот настап Петрески го имаше минатиот месец, на фолк-фест “Валандово”.