Секс

Не дозволувајте да ве лажат, 7 факти кои ќе ви покажат дали сте добри во кревет

Не дозволувајте да ве лажат, 7 факти кои ќе ви покажат дали сте добри во кревет

Многу секс не значи и многу добар секс. Следнава листа од седум работи јасно откриваат дали сте добри во кревет.

Чувствувате поврзаност со партнерот

Истражувањето кое го спровеле сексолозите на темата „Што го прави сексот добар?“ покажало дека одговорот не лежи во некоја одредена техника, туку во фактот што партнерите чувствуваат меѓусебна поврзаност. Добриот секс не е само телесно искуство, туку она што ги поврзува партнерите. Да се биде добар во кревет не знали до совршенство да доведете некоја поза, туку да се поврзете со партнерот и над телесните граници. За да го реализираат тоа, многумина фо препорачуваат тантричкиот секс, карези и други техники кои ги поврзуваат телото и умот.

Имате самодоверба

Особините кои ги имаат одличните љубиовници се самодоверба, позитивна слика за сопственото тело и фактот дека во сопственото тело се чувствувате секси. Имено, ако се чувствувате секси во сопственото тело, голема е шансата да го подобрите либидото и да си дозволите целосно да се предадете на сексуалното искуство.

seks-1393080330-27834

Не играте само на сигурно

Добриот љубовник знае дека за добриот секс не е доволно да се користат само половите органи, туку и мозокот. Имено, креативноста, мечтата и подготвеноста на некои нови и различни работи може да ве направат одличен љубовник засекогаш. Рутината е најлошиот убиец на либидото, затоа употребете ја вашата фантазија кога е во прашање сексот.

Слушајте го својот партнер

Слушањето на партнерот е уште една особина на добриот љубовник, а секако, важно е да се биде и внимателен, великодушен и необичен. Запомнете дека, сексот е заедничко искуство на двата партнери, а обрнувањето на внимание на желбите на партнерот е поважно од сите останати работи кои ги правите. Без добра комуникација, никој не може да биде добар љубовник.

seks-1398111530-33860

Не брзајте со работите

Како и кај поголемиот дел од работите во животот, така и во сексот треба да се посвети внимание на деталите и да се одвои доволно време.

Не ги пропуштајте приликите за секс

За одличен сексуален живот многу важна е и рамнотежата меѓу спонтаноста и од тоа како всушност ги правите работите, Математиката во сексот е многу важна и затоа е потребно почесто да кажувате да отколку не. Бидете достапни кон својот партнер и имајте на ум дека ако одбивањето е така едноставно, често тоа може да го наруши квалитетниот секс.

seks-1383168005-18474

Разиграни сте во кревет

На сексот можете да гледате и на рекреација за возрасни и затоа за време на сексот треба да опуштите и добро да се забавувате. Ако сакате да бидете добри во кревет, бидете разиграни и покажете му на партнерот дека уживате.