Магазин

Не можете да ослабете? Редовно јадете бадеми

Не можете да ослабете? Редовно јадете бадеми
Almonds

Многумина од нас не можат да ја одржат посакуваната телесна тежина. Новото истражување покаало дека во процесот на слабеење и одржување на витката линија би можеле да помогнат бадемите, кои би требало редовно да ги конзумирате.

Бадемите можете да ги јадете наместо нездравите грицки како чипсот и колачињата.

Една рака бадеми на ден ги заменува празните калории и штетните материи кои ги има во нездравите грицки. Воедно со бадемите ќе го зголемите внесот на здрави протеини.

Научниците од Флорида утврдиле дека вклучувањето на бадемите во секојдневната исхрана може да го подобри севкупното здравје на човекот, секако доколку се конзумираат во умерени количини.