Македонија

Не очекува стабилно и суво време

Не очекува стабилно и суво време

Стабилно време и суво време со релативно високи дневни температури на воздухот не очекува во текот на работната седмица.

Во претпладневните часови поради слабо изразено воздушно струење, по одделни котлини и речните долини ќе има ниска облачност и појава на магла.