Македонија

Не очекува облачно и врнежливо време

Не очекува облачно и врнежливо време

Не очекува облачен ден со повремен доѓд во поголемиот дел од земјата.

Минималната температура во поголем дел од Македонија ќе се спушти до вредност од околу 5°С.

Максималната температура ќе изнесува околу 9°С. Нешто потопло, но само до 14°С, ќе биде во гевгелискиот регион.