сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 4

Не запираат јавувањата на Ало „докторе!“

alo-doktore1

Последни вести

Вкупно 14.231  повици  на Ало докторе!  од 15.09.2014 година, од кога започна да работи  телефонската линија за медицински совет.

22  доктори се достапни за здравствен совет, а јавувањата се од граѓани од  сите градови на  Македонија.

На сите лица кои се јавиле на телефонската линија  Ало докторе!, им е дадена медицинска помош преку здравствен совет и соодветна симптоматска терапија.

Најчесто јавувањата се за медицинска помош со широк спектар на најразлична  симптоматологија ,кардиоваскуларни и респираторни симптоми,најчесто за покачен крвен притисок, проблеми со покачена телесна температура ,кашлица , настинки  и симптомна болка.

Секој ден од 18 до 22 часот во кол центарот Ало докторе! за медицински совет се дежурни и достапни   директорите на јавните здравствени установи.

Денес  во  кол центарот на Ало докторе! од 18 до 22 часот ќе биде    дежурен проф.др.Небојша Пешиќ директор на Клиниката за дерматовенерологија.

Најчитани вести