Спорт

Недев оствари историски резултат за македонското карате и спорт воопшто

Недев оствари историски резултат за македонското карате и спорт воопшто
Недев со историски резултат за македонското карате и спорт воопшто

На шампионатот кој се одржа во Копер, Словенија нашиот каратист стана светски првак во дисциплината фуку-го, откако во финалето во кати беше подобар од претставникот од Бразил, додека во финалната борба го совлада кипарскиот претставник.

На овој Обединет светски шампионат во традиционално, модерно и контактно карате учествуваа вкупно 68 каратисти, со над 1200 каратисти.