Македонија,Крими хроника

Неексплодирана граната пронајдена во училиште во Битола

Неексплодирана граната пронајдена во училиште во Битола

Неексплодирана артилериска граната била пронајдена вчера во училиште во Битола.

Гранатата била од Првата Светска војна пронајдена, а од страна на пиротехничар гранатата е подигната за понатамошна постапка.