четврток, 30 март 2017  |  Вести денес: 53

Неколку десетици деца бегалци исчезнале во Грција

Непозната е судбината на 80 до сто деца, кои велегле во Грција за време на бегалската криза, изјави претседателот на Црвениот крст Андонис Авгеринос, пренесува МИА.

deca-begalci-kos

Поврзани вести

Непозната е судбината на 80 до сто деца, кои велегле во Грција за време на бегалската криза, изјави претседателот на Црвениот крст Андонис Авгеринос, пренесува МИА.

Грчката полиција минатата недела објави податоци за исчезнати 1.481 малолетно дете во земјата изминатите две години.

Според податоците на полицијата, над илјада деца, кои не биле придружувани од повозрасно лице исчезнале, а се трага по 1.096. Повеќето од нив се момчиња – 1,080, а 16 се девојчиња.

Најчитани вести