Секс

Неколку причини зошто треба да имате редовен секс

Неколку причини зошто треба да имате редовен секс

Сексот игра важна улога во врската меѓу партнерите. Покрај другото, редовниот секс ве чини поздрави и посреќни.

Еве неколку причини зошто жените треба да имаат редовен секс:

Редовниот секс го засилува имунитетот, а со самото тоа ја спречува појавата на грип. Исто така ги спречува нередовните менструални циклуси. Луѓето кои редовно имаат секс (четири пати седмично) изгледаат 10 години помлади. Редовниот секс исто така ја спасува врската од криза – жените кои ќе доживеат оргазам имаат поинакво мислење за партнерот.