Македонија

Неколку скопски села утре без струја

Без струја утре од 13 до 15 часот ќе останат потрошувачите од Маркова Сушица, местото викано Вакав, каменоломот Беровиќ, Дрисла и селата Ракотинци и Добри Дол.

Како што соопшти Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје без електрична енергија од 8:30 до 14:30 часот ќе останат потрошувачите од ТЦ Скопје Север, од 11 до 13 часот селата Света Петка, Чифлик, Виничани, Говрлево, Долно и Горно Соње и од 9 до 14 часот потрошувачите од селата Држилово, Патишка Река, Карст, Осеинчани, Елово, Црни Врв, Малчиште и Јаболце.

Прекинот е поради закажани технички зафати во мрежата.