Македонија,Крими хроника

Нелегално ловење на риба во Преспанско езеро

Нелегално ловење на риба во Преспанско езеро

На 06/07.06.2014 година во времето од 20,00 до 02,00 часот од страна на полициските службеници Стење, во водите на Преспанското езеро и на копно пронајдени се 53 рибарски мрежи, улов од две килограми риба-белвица и улов од 17 кг риба-крап.

Пронајдениот риболовен алат и улов е донесен во Стење за понатамошна постапка.