четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 49

Нема дочек на Нова година на плоштад, Градот ќе ги донира парите во хуманитарни цели

Одлуката каде ќе бидат донирани средствата ќе ја донесе Советот на Град Скопје.

skopje-plostad-nova-godina

Последни вести

Градот Скопје ја информира јавноста дека се откажува од дочекот на Новата  2017 година што требаше да се одржи на плоштадот Македонија. Средствата коишто беа планирани за организирање на дочекот и се во изност од околу 2 милиона денари ќе ги донира во социјални цели. Одлуката каде ќе бидат донирани средствата ќе ја донесе Советот на Град Скопје.

Градот Скопје веќе 10 години наназад троши минимални средства за организирање на дочекот на Новата година затоа што забавата за граѓаните ја финасираа мибилните оператори во земјава, а годинава спонзор на забавата  требаше да биде  Македонски Телеком, информираат од градската власт.

 

Најчитани вести