четврток, 17 август 2017  |  Вести денес: 46

Нема крај на приливот на нови бегалци и мигранти во Грција

На Хиос во последните 24 часа пристигнале 167 мигранти и бегалци, со што вкупниот број нови лица на грчкиот остров во последните четири дена се зголеми на 397 мигранти и бегалци.

132827704

Поврзани вести

На Самос во последното деноноќие пристигнале 89 бегалци и мигранти, додека приливот на Лезбос е на ниско ниво.

Грчката полиција соопшти дека на островите во моментов се заглавени 10.810 беглаци и мигранти кои бараат азил.

Најчитани вести