Свет

Нема нов напад кај Ајфеловата кула

Нема нов напад кај Ајфеловата кула

Министерот за внатрешни работи на Франција, по излегувањето на веста во јавноста дека има уште еден напад во близина на Ајфеловата кула, кај Трокадеро центарот, изјави дека се работи за лажна тревога.

Имено, претходно беше објавено дека Трет се случува трет напад во Трокадеро центарот во близина на Ајфеловата кула.

Тука многу често се собираат туристи, парижани, млади…

Не се знае дали има настрадани, познато е дека имало само инцидент во кој бил вклучен полицаец.

Оваа информација е целосно демантирана од француското МВР.