четврток, 27 април 2017  |  Вести денес: 56

„Нема плата, нема мир“ – фото што урива рекорди

Висината на палтите на споменатите лица е поголема дури за повеќе од 10 просечни македонски плати.

plati-640x452

Последни вести

„Нема плата, нема мир“… Веб банер со оваа порака на кој се испишани енормно високите плати на специјалната обвинителка Катица Јанева, поранешниот прв човек на Сорос Фондацијата во земјава Владимир Милчин и неговата насленичка Фани Каранфилова масовнo се шири и споделува на социјалните мрежи.

Според информациите кои се појавија во јавноста, Милчин зема плата од 3.600 евра, неговата наследничка 3.400, додека специјалната обвинителка Катица Јанева 3.200.

Ненаситноста на соросовите платеници отиде дури и доттаму што дел од опозициските активисти излегоа со тврдења дека ваквите месечни примања биле дури и ниски.

Висината на палтите на споменатите лица е поголема дури за повеќе од 10 просечни македонски плати.

Најчитани вести