Македонија

Нема промена на цените на бензинот, дизелот се намалува за половина денар

Нема промена на цените на бензинот, дизелот се намалува за половина денар

Регулаторната Комисија за Енергетика ги објави старо-новите цени на горивата, и освен малото поевтинување на дизелот, тие остануваат непроменети.

Согласно методологијата за пресметка на цените на РКЕ, малопродажните цени на горивата се намалуваат во просек за 0.5% – а тоа значи дека малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР-95 и ЕУРОСУПЕР-98 остануваат исти – и еден литар од овие горива ќе се продава по цена од 67.50, односно 69.50 денари. Единствено се намалува цената на ЕУРОДИЗЕЛ горивото, но за само 0.50 денари, и еден литар од ова гориво ќе чини 53.00 денари.

Измените стапуваат на сила вечерва на полноќ и ќе важат следните две седмици.