Балкан

Нема трага од затрупаниот рудар во Ресавица

Нема трага од затрупаниот рудар во Ресавица

Ниту трага ниту глас од затрупаниот рудар Жељко Милетиќ, кој од вчера е заробен во јамата Стрмостен на рудникот Ресавица.

Триесет и шестгодишниот рудар останал заробен откако вчера над него се урна покривниот дел на откопот.

– Акцијата за спасување е во тек, не е прекината уште од чвера од 9 часот и спасувачките екипи и рударите се доле во јамата, истакнуваат од Синдикатот на рудникот.

Ситуцијата ја усложнува тоа што и понатаму се урива материјал во јамата.