вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 56

Нема зарзани заболувања кај мигрантите во ПТЦ Гевгелија

Подрачната епидемиолошка служба при Општата болница во Гевгелија денеска изврши редовен увид на моментната здравствена и хигиенска состојба во Прифатно-транзитниот центар Гевгелија во кој има 107 мигранти од Сирија и Авганистан кои до затворањето на „Балканската рута“ не упеаја да отпатуваат од Македонија.

kamp-gevgelija

Последни вести

Епидемиолозите констатираа дека ангажираните служби на време го исфрлаат сметот од кампот и оти хигиената редовно и континуирано се одржува поради што се држи на задоволително високо ниво.

Во сите објекти во гевгелискиот камп денеска беше извршена и редовна дезинфекција.

Епидемиолозите потврдија дека во кампот нема заразни заболувања, но дека не раполагаат со информации дали нема и од другата страна на граничната ограда, во дивиот камп кај Идомени, каде според слободна проценка се уште има десетина илјади мигранти.

Најчитани вести