четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Неновски: Политичката криза е страшен удар врз економијата

Неновски: Политичката криза е страшен удар врз економијата

Неновски: Политичката криза е страшен удар врз економијата

Последни вести

Со мерката за зголемување на каматната стапка на НБРМ се елиминираат шпекулациите за девалвација на денарот, вели во разговор за ТВ Нова професорот Томе Неновски.

-Полека мислам дека ситуацијата се смирува и стопанствениците можат да очекуваат дека ќе дејствуваат можеби во нешто поизменети околности во однос на претходниот период, но во секој случај мора да се нагласи, политичката криза е далеку пострашен удар врз економијата отколку овој мал, некаков удар, всушност не е ни толкав удар за економијата, изјави Неновски.

Најважно е, додава Неновски, политичката криза да се реши, па сето ова можеби ќе се врати и назад, односно каматните стапки да се намалат.

Најчитани вести