Македонија

Непартиско судство: Адвокатот на Заев поднесе кривична за прислушкување кај мајка му

Непартиско судство: Адвокатот на Заев поднесе кривична за прислушкување кај мајка му

Адвокатот на Заев, Филип Медарски ја покажа вистината за судството во Македонија.

Денеска адвокатот Медарски поднесе материјали за проширување на кривичната пријава до обвинителството, за да мајка му Елица Медарска која работи во Вишото јавно обвинителство исконтролира и испрати барање до неговиот дедо и секретар на Основниот суд, Ристе Спасов, кој треба да го распредели случајот до неговата ќерка која е и сопруга на Филип Медарски, Софија Медарска, судијка во Основниот суд 2 Скопје.

Очигледно Зоран Заев е во делириум , не си ги одмерува чекорите и тоне се подлабоко. Со ова се потврдува лицемерието во кое адвокатот на Заев, Филип Медарски го покажува силното влијание на СДСМ во судството во кое на одлучувачки позиции се неговата мајка која работи во Вишото јавно обвинителство, таткото на неговата сопруга е секретар на судот Ристе Спасов, а и сопругата Софија која е судика во Oсновен суд 2 Скопје.